We're pleased to present the programme for Board Members' Conference 2019. Explore the agenda below or download the brochure as a PDF.

9:00am

Registration opens

Duration: All day

9:45am

Chair’s welcome and opening remarks

Duration: 15 minutes

10:00am

Responding to the Social Housing Green Paper

Duration: 45 minutes

10:45am

Assessing the current state of the UK’s economy and its impact on housing associations

Duration: 45 minutes

11:30am

Refreshment break and networking

Duration: 30 minutes

12:00pm

Tackling the housing crisis: is it really possible to build that many homes?

Duration: 50 minutes

Speaker:

  • Linda Nash

    Linda Nash
    Live West

12:50pm

Head-to-head debate: is it time to impose diversity quotas on housing association boards?

Duration: 50 minutes

Speakers:

  • Denise Fowler

    Denise Fowler
    Women’s Pioneer

  • Raj Patel

    Raj Patel
    Housing Diversity Network

1:40pm

Networking lunch

Duration: 1 hour

2:40pm

Breakout sessions – please select one option

A1: Rebalancing the relationship between landlords and residents

Duration: 1 hour

Speaker:

  • Samantha Herelle

    Samantha Herelle
    Optivo

L1: What makes a great chair?

Duration: 1 hour

Speaker:

  • George Garlick
    Thirteen

S1: Innovation: are you part of the solution or part of the problem?

Duration: 1 hour

F1: Driving greater value for money from the board perspective

Duration: 1 hour

Speaker:

  • Gordon Perry

    Gordon Perry
    Trafford Housing Trust and Broadacres Housing Association

3:40pm

Networking break

Duration: 30 minutes

4:10pm

Breakout sessions – please select one option

A2: Handling safety-risks following Grenfell – governance and operational considerations

Duration: 1 hour

L2: Diversity of thought and leadership not just protected characteristics: ensuring your board has the right style, skills and knowledge

Duration: 1 hour

S2: In conversation with...

Duration: 1 hour

F2: The Housing Battle Room

Duration: 1 hour

5:10pm

End of day one

6:30pm

Networking drinks reception

Duration: 1 hour

7:30pm

Conference dinner

9:00am

Registration opens

Duration: All day

9:20am

Chair’s welcome and opening remarks

Duration: 10 minutes

9:30am

The great debate: have housing associations strayed too far from their original social purpose?

Duration: 1 hour

Speaker:

  • Fayann Simpson

    Fayann Simpson
    L&Q

10:30am

Two (or three or more…) is better than one: frameworks for successful partnerships

Duration: 1 hour

11:30am

Networking break

Duration: 30 minutes

12:00pm

Five things housing associations can learn from the private sector

Duration: 1 hour

1:00pm

Networking lunch

Duration: 1 hour

2:00pm

Breakout sessions - please select one option

L3: Leading culture change: developing and implementing culture from the top down

Duration: 1 hour

S3: Examining the board’s role in preparing for, mitigating against and dealing with a crisis

Duration: 1 hour

F3: The balancing act: Commercial mindset and risk oversight

Duration: 1 hour

3:00pm

Networking break

3:30pm

Exploring the current governance landscape: future opportunities and risk for housing associations

Duration: 1 hour

4:30pm

Chair’s closing remarks and close of conference